Кои се најуникатните вапси за еднократна употреба на пазарот?

Vape за еднократна употреба

Парови за еднократна употреба владеат со индустријата за испарување веќе неколку години, и тоа е сегмент од пазарот кој станува сè повеќе преполн, бидејќи сè повеќе компании се обидуваат да се вклучат во акцијата. Како што повеќе брендови се мачеа да се натпреваруваат за простор на полиците, диференцијацијата стана клучна. Одамна поминаа деновите кога можевме да направите бренд да се истакне со тоа што ќе му дадете некои необични опции за вкус; речиси секој вкус на сок од вап што можете да замислите сега е достапен во формат за еднократна употреба.

Со оглед на тоа што веќе не е возможно да се издвојува вапот за еднократна употреба само со опции за вкус, производителите користат други методи за да привлечат внимание. Како резултат на тоа, во 2024 година се појавија некои од најнеобичните и најуникатни производи за еднократна употреба што некогаш се појавија на пазарот. Некои од овие карактеристики се толку корисни што, во ретроспектива, тешко е да се разбере зошто толку долго се појавија. Другите се веројатно новитети кои на крајот ќе исчезнат речиси исто толку брзо како што се појавија.

Значи, кои се најуникатните парови за еднократна употреба на пазарот денес? Еве ги нашите избори.

IVG 2400: Четирикоморниот вап за еднократна употреба

Пронајден е IVG 2400 на оваа листа на најдобрите вапси за еднократна употреба in the United Kingdom, and it’s a device that just about anyone outside the UK or Europe would find completely bizarre. If you live in the United States, you’re very aware of the puff count arms race that has gone on between manufacturers over the past few years. The earliest “puff bar”-type disposables only lasted about 400 puffs each, but capacities ramped up quickly from there. These days, the longest-lasting disposable vapes tend to have advertised capacities of around 15,000 puffs, and the race probably isn’t ending any time soon.

In the UK and Europe, though, things are a bit different because the Tobacco Products Directive (TPD) – which regulates all vaping products in those regions – states that any pre-filled vaping product can have a maximum e-liquid capacity of just 2 ml. Thus, all legal парови за еднократна употреба in the UK and EU deliver no more than about 600 puffs. At least, that was the case until the release of the IVG 2400.

IVG 2400 е како луд хибрид кој ги комбинира карактеристиките на вап за еднократна употреба и систем за мешунки. Доаѓа со четири мешунки, секоја спакувана одделно од уредот и содржи 2 ml е-течност за да не се наруши TPD. Пред да го користите уредот, мора сами да ги инсталирате мешунките. IVG 2400 користи по еден подлога, а вие се префрлате помеѓу подлоги со ротирање на горната половина на уредот. За да се осигури дека луѓето нема да ги полнат сопствените мешунки и едноставно да го користат уредот како евтин систем за мешунки за полнење, IVG 2400 има батерија што не се полни.

Бидејќи IVG 2400 е поголем од многу системи со подлоги, додека во суштина функционира како под систем без батерија на полнење, останува да се види дали овој уред на крајот ќе стане долгорочен успех. Дефинитивно ќе успее на краток рок, како уникатен вап за еднократна употреба што многу луѓе ќе сакаат да го пробаат барем еднаш.

Vape за еднократна употребаЕлемент Клик Клак: Вајп за еднократна употреба што ви овозможува да мешате вкусови

Во раните денови на индустријата за испарување, на ситни уреди во облик на цигара кои доминираа на пазарот не беа баш познати по нивното производство на пареа што паѓа на вилица. Луѓето со повисоки барања за никотин понекогаш не ги сметаа уредите за доволно задоволувачки, па затоа неколку компании создадоа силиконски усти кои им овозможуваа на луѓето да вдишат од две или дури три електронски цигари истовремено. Иако не изгледаа особено привлечно, овие поставки ефективно го удвоија или тројно производството на пареа на е-цигарите и исто така создадоа можност за мешање на вкусови.

Тоа е во суштина идејата зад Element Klik Klak, магнетна испарување за еднократна употреба која му овозможува на корисникот да поврзе два уреди заедно и да вдишува од двата истовремено. Примарна продажна точка е што корисниците можат да поврзуваат уреди со различни вкусови заедно и да уживаат во која било од 55-те можни комбинации на вкусови. Сепак, дополнителна придобивка е тоа што поврзувањето на два уреди заедно го удвојува производството на пареа. Клик Клак се продава во ОК и ЕУ, каде што максималната законска јачина на никотин за испарување производи е 20 mg/ml. За оние со повисоки барања за никотин, дополнителното производство на пареа може да биде многу корисно.

Geek Bar Pulse: Vape за еднократна употреба што се преправа дека е Vape Mod

Карактеристичните лази е вистинска работа во индустријата за испарување и отсекогаш била. Кога pod системи првпат беа воведени во средината на 2010-тите, тие требаше да бидат мали, едноставни уреди кои луѓето можеа да ги подигнат и веднаш да ги користат без да се грижат за опциите за конфигурација и други детали. Денес, сепак, станува сè потешко да се најдат мешунки кои одговараат на таа оригинална парадигма. Повеќето модерни системи со подлоги имаат карактеристики како што се прилагодлива моќност, контроли на протокот на воздух и заменливи намотки. Некои дури имаат и отстранливи батерии. Тие во основа станаа режими на вапинг со мешунки наместо тенкови.

Vape за еднократна употреба

Во сегментот за еднократна употреба, истото се чини дека се случува со уреди како што е Geek Bar Pulse. Во форма на минијатурен мод, Geek Bar Pulse има паметен дисплеј што го покажува преостанатото полнење на батеријата и нивото на е-течност на уредот - но тоа не застанува тука. Pulse има и два изборни режими на испарување: стандардниот режим кој испорачува до 15,000 вдишувања вкупно и новиот Pulse режим кој го удвојува производството на пареа додека го намалува бројот на вдишувања на половина.

Тешко е да се каже дали новиот Pulse режим ќе биде хит во заедницата за испарување. Во региони како што се Соединетите Американски Држави, испарувањата за еднократна употреба веќе имаат е-течност со неверојатно висока јачина на никотин од 50 mg/ml. Со толкаво количество никотин, тешко е да се замисли некој да има потреба од уред кој произведува огромни облаци. Штом Geek Bar Pulse беше објавен, сепак, други парови за еднократна употреба со паметни дисплеи почнаа да се појавуваат. Всушност, веќе стана тешко да се најде нов за еднократна употреба не имаат дисплеј, па веројатно е безбедно да се претпостави дека вапените за еднократна употреба опремени со LCD се тука да останат.

 

Дали ви се допадна оваа статија?

0 0

Оставете Одговор

0 коментари
Влезни повратни информации
Погледнете ги сите коментари